Bron: ANP

Ongeveer een kwart van het geld dat verloren is gegaan door de Bulgarenfraude, is terug. Dat blijkt uit een brief van staatssecretaris Eric Wiebes (Financiën) aan de Tweede Kamer.

Van de ruim 4 miljoen euro die de Belastingdienst terug wil van 805 Bulgaren, is 942.000 euro inmiddels terugbetaald of verrekend met nieuwe toeslagen. Vooral bij de huurtoeslag werd veel geld teruggehaald.

Adressen

Wiebes meldt de Kamer ook dat hij vorige week telefonisch contact heeft gehad met zijn Bulgaarse collega. Die heeft Wiebes beloofd zich ,,actief en persoonlijk” bezig te zullen houden met het dossier. De Bulgaren hebben inmiddels onder meer geholpen met het boven water krijgen van adressen van Bulgaren die ten onrechte een toeslag kregen. Nu zijn 207 van de 510 ontbrekende adressen bekend.

De Tweede Kamer verweet Wiebes’ voorganger Frans Weekers in een debat half januari nog dat die nooit rechtstreeks contact had gezocht met zijn Bulgaarse collega. Weekers trad 2 weken daarna af na een Kamerdebat over de vertraging in de uitbetaling van toeslagen aan mensen die er wel recht op hebben.